Gipsani radovi


Pregradni zidovi

termo-zvucna-svojstva-gips-karton-zidova

Pregradni zid je sistem kojeg čini metalna podkonstrukcija na koju se fiksiraju gips ploče.Kvalitetno izrađenim pregradim zidom dobijate perfektno ravnu površinu jakih mehaničkih karakteristika. Princip suve gradnje vam omogućava da odmah nakon postavke zida isti možete dalje gletovati, krečiti, oblagati pločicama ili tapetama. Pravilno odrađen, pregradni zid, može držati težak i masivan nameštaj poput medijapanskih izložbenih polica (u buticima i prodavnicama) ili LCD ekrana velike dijagonale (u vašem domu ili poslovnom prostoru).

 


 

Spušteni plafoni

spusteni_plafon

Jedna od osnovnih prednosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti u odabiru konačnog rešenja za vaš prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija.

 


 

Police od gipsa

 

Police od gipsa

Police od gipsa

 

 

Biblioteka od gipsa

Biblioteka od gipsa

Police od gipsa mogu da budu dekorativne i (ili) funkcionalne različitog oblika i dizajna,sa led ili drugim osvetljenjem.

 


 

Armstrong plafoni

armstrongplafoni

Armstrong plafoni nalaze široku primenu zbog svoje praktične strane.Vrlo jednostavno i brzo se mogu demontirati i zameniti  i vrlo lako se pristupa eletro, rashladnoj i drugoj instalaciji. Imaju vlagootporna ,akustična i protiv požarna svojstva.Često se postavljaju u halama ,marketima,zdravstvenim ustanovama i školama.

 


 

Gips karton potkrovlje

potkrovlje_023

Neiskorišćeno potkrovlje se može primenom gips karton sistema jeftino preurediti u kvalitetan stambeni ili radni prostor. Gips karton sistemi u kombinaciji sa gips karton pločama sa zvučnom i toplotnom izolacijom ispunjavaju sve zahteve za visoku udobnost stanovanja. Pritom je suva gradnja izuzetno pogodna jer se sa ugrađenim elementima u potkrovlje ne unosi dodatna vlaga, pa je useljenje moguće čim se dovrši opremanje prostora.

Mala masa gips karton ploča smanjuje opterećenja krovne i plafonske konstrukcije što celu izgradnju čini znatno pristupačnijom. Kako pri gradnji novog stambenog prostora obično treba zadovoljiti propise, prednost gips karton sistema je upravo u činjenici da su konstrukcijska rešenja usklađena sa normama što olakšava ispunjenje svih zahteva.

Oblaganjem kosih površina krova gips karton pločama standardni sistem se lako primenjuje pri izgradnji pregradnih zidova, suvom malterisanju postojećih zidova, kao i u brzoj ugradnji mokrog čvora ili kuhinje. Pri tome se celi prostor može toplotno izolovati i zaštititi od buke. Sve površine su ravne i glatke pa je završna obrada izuzetno jednostavna. Ugradnjom vatrootpornih gips karton ploča mogu se zadovoljiti i protivpožarni zahtevi bez posebnih konstrukcionih zahvata.

 

 

Оставите одговор